Cununia religioasa Biserica Sfanta Treime Craiova

Se spune ca dupa ce te-ai cununat in fata ofiterului de la starea civila, trebuie sa te cununi religios. Asadar in fata Lui Dumnezeu, a preotilor, a parintilor si a invitatilor faci un juramant religios in care te vei lega de sotia ta pe viata pana la moarte.
Cununia religioasa Biserica Sfanta Treime Craiova face o slujba pentru miri deosebit de frumoasa. Preotul le explica mirilor despre juramantul pe care urmeaza sa il faca in fata Lui Dumnezeu asa cum au facut si ceilalti dinaintea lor de mii de ani. Aceasta este datina noastra, a poporului roman si nu numai. Astfel cununia religioasa Biserica Sfanta Treime Craiova se compune din mai multe parti. In prima faza ar fi logodna mirilor in care preotul face schimb de verighete de la mire la mireasa iar nasul are datoria de a pune verigheta mirelui iar nasa de a pune verigheta miresei. Urmatorul pas mai important ar fi cununia mirilor, proces in care preotul pune pentru prima data cununiile pe capul mirilor. Li se explica rolul cununiilor in acesta slujba de catre preot dupa care li se citeste o parte din evanghelie, fiind prima minune pe care pe care Iisus a savarsit-o si de la nunta din Cana Galileii. Cununia religioasa Biserica Sfanta Treime Craiova unde preotul le da sa bea vin mirilor, acesta semnifica sangele Lui Iisus Hristos si piscotul reprezinta trupul Lui.

Inconjurarea mesei cu cantarea „Isaie, dantuieste”, sub forma de dans ritual, este simbolul bucuriei prilejuite de nunta. Se invoca proorocul Isaia care a proorocit nasterea Mantuitorului din Fecioara Maria, pentru ca sa se arate ca scopul casatoriei este nasterea de prunci, care trebuie crescuti în virtute si viata morala. La finalul slujbei preotul impreuna cu nasul, respectiv nasa, iau cununiile de pe capul mirilor. In cele din urma li se face o mica prelegere despre viata si despre Biserica.

Va invitam sa vedeti si alte cununii religioase realizate de StudioBlitz.
Poti intra pe acest site pentru a vedea mai multe detalii despre Biserici.