Sorin Latia director StudioBlitz, videograf de nunta si de evenimente corporate, reclame, videoclip-uri.

Ma numesc Sorin Latia si sunt fondatorul www.studioblitz.ro. Iti voi spune povestea vietii mele, mai altfel decat o fac ceilalti si sper sa iti placa. Iti urez bine ai venit pe website.
Pentru a ne cunoaste mai bine o sa incep cu povestea mea care se deruleaza in felul urmator: In anii in care Romania era condusa de dictatorul Ceausescu, unchiul meu Marin, la varsta de 11 ani punea temeliile casei mici impreuna cu tatal lui. Din lipsa de fonduri constructia a fost pusa in pauza, dar nu pentru mult timp deoarece unchiul meu stransese ceva banisori din munca depusa de la cateva gospodarii pe care le ingrijea. Intr-o zi a plecat la targ si a cumparat fire pentru a face instalatia electrica in casa. Tatal lui a fost placut surprins cand a venit acasa si a vazut instalatia electrica realizata de unchiul meu. De atunci “unchiu”, pentru ca asa ii zic eu, si-a propus sa devina electrician. A urmat liceul in Segarcea dupa care a absolvit facultatea de Electronica din Craiova. Fiindu-i greu din punct de vedere financiar, pentru ca parintii nu il puteau sustine in Craiova, unchiul meu si-a cumparat primul aparat foto pe la varsta de 20 de ani pentru a merge la nunti ca sa faca fotografii. El vindea apoi fotografiile si se sustinea financiar la facultate. De mic am facut cunostinta cu aparatura foto dar pentru ca mi-a placut asa de tare mersul cu bicicleta am condus pe acest drum pana la momentul in care am avut parte de un accident urat in care mi-am rupt clavicula si piciorul drept.

Sorin Latia director StudioBlitz, videograf de nunta si de evenimente corporate, reclame, videoclip-uri
Sorin Latia director StudioBlitz, videograf de nunta si de evenimente corporate, reclame, videoclip-uri

Se scursese ceva timp si ma pregateam pentru testele nationale. Eram foarte stresat pentru ca era un pas important din viata si dupa absolvirea lor am decis sa ma inscriu la Colegiul Tehnic Media sectia fotografie. Pentru ca deja facusem cunostinta in copilarie cu aparatura foto am zis sa incerc sa-mi dezvolt aceste abilitati in liceu. Bineinteles ca trecuse vremea domnului “Ceasca” si au venit altii la putere, sectia de fotografie fusese oarecum pradata, eram in suspans. Fusesem putin dezamagit pentru ca ma asteptam sa fac ceva cu aceasta sectie de fotografie… Dupa absolvirea liceului am decis sa fac ceva mai avansat, sa lucrez cu oameni din domeniul filmului si al televiziunii. Si uite asa am urmat Facultatea de Arte, Specializarea Imagine Film TV (Fotografie, Cinematografie, Media) din cadrul Universitatii Hyperion. In timpul facultatii profesorii mi-au pus la incercare creativitatea si astfel mi-am amplificat aceasta dorinta de a crea imagini ce exprima un sentiment, o actiune, o reactiune, etc…`

Sorin Latia film, director, studioblitz, reclame, videoclip-uri
Sorin Latia film, director, studioblitz, reclame, videoclip-uri

Am vrut mai mult de la mine si am zis de ce sa nu combin teoria data de profesori si cu ceva practica. In timpul facultatii am aplicat la job-ul de “Operator imagine teren” in cadrul Antenei 1. Experienta facultatii impreuna cu experienta de pe teren s-au imbinat perfect ca o manusa si astfel am egalat cunostintele teoretice cu cele practice, am gasit un echilibru perfect.
Pe parcursul anilor 2008-2011 in cadrul televiziunii Antena 1 am lucrat la mai multe emisiuni si am avut ocazia de a colabora cu toate vedetele in emisiuni precum: Din dragoste, Neata cu Razvan si Dani, Duminica in familie, Plasa de stele, Noaptea erorilor, Te pui cu blondele, Un show pacatos, Midnight Sun, Acces direct, In puii mei, Rasmerita, dar si pentru Observator. Sorin Latia era deja cameramanul care raspundea la toate provocarile impuse de producatorii emisiunilor.

sorin latia la paramount pictures
Sorin Latia la paramount pictures

In 2011 am devenit licentiat In Imagine Film TV (Fotografie, Cinematografie, Media) si parca de la Dumnezeu a venit oportunitatea de a deschide STUDIOBLITZ. De la bun inceput dorinta mea de a evolua in arta fotografica si cinematografica a fost realizata cu pasi mici dar siguri, deoarece sunt un perfectionist si doresc sa transmit prin imagini trairile si sentimentele pe care le inregistrez pentru fiecare eveniment in propriul meu stil. Produsul care iese de la StudioBlitz este de calitate iar clientii mei sunt linistiti pentru ca un profesionist le inregistreaza evenimentul.

Sorin Latia la transformers
Sorin Latia la transformers

Pentru mine, fotografia si filmul inseamna arta, de aceea nu de putine ori am incercat sa ma implic in cat mai multe activitati care imi genereaza trairi si experiente ce merita imortalizate. De fapt, acest lucru m-a ajutat sa inteleg ce anume vor clientii, iar eu sa fiu la nivelul tuturor asteptarilor lor. Veti vedea pe parcursul acestui site ca fiecare videoclip este unic montat si are o poveste aparte.
Sunt convins ca fiecare dintre noi traieste prin aceste amintiri, mai ales ca valoarea videoclipurilor si a pozelor creste cu trecerea timpului. Imi place sa-mi rasfoiesc albumele cu poze sau sa ma mai uit la cate un videoclip bine montat si filmat stiind ca imaginile vor ramane acolo pentru totdeauna.

sorin latia la walk of fame
Sorin Latia la walk of fame

Lucrez cu pasiune si consider ca acest lucru este decisiv, deoarece munca devine o placere. Cand iti alegi un cameraman pentru nunta sau fotograf vrei sa fii sigur ca inregistrarea/fotografierea va decurge perfect pana la cel mai mic detaliu iar eu iti voi darui acest lucru deoarece la mine exista pasiune, lucru in echipa si experienta. Acestea fiind spuse va invit pe site-ul meu sa va delectati cu arta si sa retraiti atmosfera imaginilor.

Va multumesc,

Sorin Latia- Director imagine, !!!The best videographer!!!

Si acum spre final va invit sa va delectati cu o poza din copilarie unde aveam aparatul atarnat de gat si o gasca in spate pe o ulita la tara la tataia :)))))

Sorin Latia cand era mic
Sorin Latia cand era mic